مدرسه علميه امام خميني بندر امام
پژوهشی - علمی
پژوهشی - علمی
شایعترین علت خوابرفتگی دست و پا
افراد مبتلا معمولا خانمهای خانهدار بین سنین ۳۰ تا ۴۰ سال، کاربران رایانه، مکانیک های خودرو یا شاغلانی که با دست زیاد کار میکنند، هستند.
در صورت آسیب عصب، بیماران از گزگز و خوابرفتگی یا درد در انگشت نشانه یا میانی و شست در طول شب شکایت دارند و در موارد شدیدتر، این خواب رفتن در روز هم احساس میشود.
اگر خوابرفتگی دو یا سه انگشت وسطی شخص را از خواب بیدار کند و احساس کند که با تکان دادن دست خوابرفتگی آن کمتر میشود، معمولا اولین تشخیص مطرح، «نشانگان تونل کارپ» است مگر خلاف آن ثابت شود. علاوه بر انجام کارهای زیاد با دست، گاهی این نشانگان در زمینه یک بیماری رخ میدهد مانند روماتوئید آرتریت، دیابت، آکرومگالی یا در دوران بارداری.
مشابه همین حالت ممکن است در مچ پا رخ دهد که آن را نشانگان تونل تارس میگویند. در این حالت فرد به دنبال ایستادن طولانی یا راهپیمایی دچار کرختی، خوابرفتگی و درد در قسمت داخلی کف پا یا کف پاشنه میشود که با بیرون آوردن کفش و استراحت کاهش مییابد. عموما تروما (ضربه)، چاقی و تورم مفصل مچ پا از علل آن است و گاهی هم علت خاصی برای آن نداریم.
برخی اوقات علامت گیرافتادن عصب (عصب تیبیال) در ناحیه مچ پا شبیه علامت خارپاشنه است که باید آنها را از هم افتراق داد.
ازدیگر علل خواب رفتگی اندامها، کمخونی از نوع کمبود ویتامین ،مسمومیت با فلزات سنگین نظیر سرب و ارسنیک، التهاب نخاع، ایسکمی موقت مغز، سکتههای مغزی و گاهی تومورهاست ولی هر فردی با خوابرفتگی دست و پا نباید تا زمان بررسی آن به وسیله پزشک به خود برچسب بیماری خاص یا خطرناکی بزند.
در هر فرد علت خوابرفتگی دست و پا به محل و همراهی با سایر علائم بستگی دارد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط امام خمینی خوزستان در 1391/01/12 ساعت 11:23:28 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |