مدرسه علميه امام خميني بندر امام
پژوهشی - علمی
پژوهشی - علمی
مباهله در لغت به معناي نفرين متقابل است.مباهله در عين سادگي حربهي قاطعي براي اثبات حقانيت دين است.
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكمُْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتهَِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلىَ الْكَذِبِين سوره آل عمران آيه 61 ( و هرکه با وجود اين علم سوي تو آمده با تو مجادله کند بگو بيائيد پسران و زنان و نفوس خويش بخوانيم و تضرع کنيم آنگاه لعنت خدا را به دروغگويان کنيم) از امام کاظم (ع) روايت شده که هيچکس ادعا نکرده که پيغمبر در مباهله با نصاري غير از علي ابن ابيطالب و فاطمه و حسن و حسين کس ديگري را زير کساء وارد نموده باشد ، پس تاويل ” ابنا ئنا حسن و حسين و تاويل نسائنا فاطمه و تاويل انفسنا علي بن ابيطالب (ع) است. تفسير صافي صفحه 92
گروهي از مسيحيان نجران حضرت عيسي (ع) را خدا و يا پسر خدا ميدانستند، تا اينکه شنيدند قرآن کريم ميفرمايد:
به طور حتم، کافرند آن کساني که ميگويند خدا همان مسيح، پسر مريم است…
مسيحيان با شنيدن اين آيات گويي آسمان را بر فرقشان کوبيدند.
نجرانيان در پي پاسخ به آيات قرآن بودند که نامهاي از رسول اکرم (ص) به دستشان رسيد و در آن نوشته شده بود …
تنها بندهي خدا باشيد و تنها فرمان خدا را اطاعت کنيد، اين حرف من است و اگر دعوت مرا نپذيرفتيد بايد جزيه (ماليات) بدهيد…
نجرانيان از پذيرفتن سخن حق پيامبر صل الله عليه و آله وسلم لجوجانه سرباز زدند؛ در اين حال آيه نازل شد که : (قل تعالوا ندع ابناءنا و ابناءکم … آل عمران/61)؛ اي پيامبر با آنان مباهله کن… به آنان پيشنهاد مباهله شد، گفتند به ما مهلت دهيد، مهلت داده شد …
رسول اکرم(ص) قبل از اينکه قصد مباهله کند، عبا بر دوش مبارک گرفت و حضرت اميرالمؤمنين و حضرت فاطمه و حسن وحسين عليهم السلام را در داخل در زير عبا نمود و فرمود: پروردگارا! هر پيغمبري را اهل بيتي بوده است که مخصوصترين خلق بر آن پيغمبر بودهاند، خداوندا اينان اهل بيت منند، آنها را تطهيرشان کن.
سپس جبرئيل امين نازل شد و آيه تطهير (انما يريد الله ليذهب عنکم الرجس …) ؛ را در شأن اهل بيت (ع) آورد (سوره احزاب، آيهي33) آنگاه رسول اکرم آن چهار بزرگوار را براي مباهله با خود بيرون برد.
بزرگ نجرانيان گفت: از رفتار و کردار بزرگ آنان (پيامبر اکرم(ص) ) پيداست که او برحق است. من همراه او چهرههايي ميبينم که اگر براي دعا دست بر آسمان بردارند کوهها را از جا ميکنند و اين بيابان بر ما آتش ميشود و يک مسيحي بر روي زمين باقي نميماند؛ صلاح ما نيست که با او مباهله کنيم و بايد شرط جزيه را بپذيريم و به سلامت به شهر و ديار خود برگرديم که چنين هم شد.
اعمال روز مباهله
غسل، روزه، دو رکعت نماز مانند روز عيد فطر، خواندن دعاي مباهله، خواندن دعا بعد از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، صدقه دادن، زيارت اميرمؤمنان عليه السلام و مناسبتر از همه خواندن زيارت جامعه کبيره.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط امام خمینی خوزستان در 1394/07/15 ساعت 04:42:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1394/07/15 @ 09:49:38 ب.ظ
صداقت...! [عضو]
سلام
كاش قالب را تغيير مي داديد. رنگ نوشته و زمينه مانع از مطالعه دقيق مطلالب است.
موفق باشيد.
1394/07/15 @ 05:57:56 ب.ظ
رحیمی [عضو]
با سلام بر همسنگر مومن و مجاهد در فضای مجازی
گزیده سخنان حضرت امام خامنهای در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چهارشنبه ۱۳۹۴/۰۷/۱۵
دشمنان به دنبال تغییر محاسبات مسئولان و تغییر افکار مردم بهویژه جوانان هستند و همه باید هوشیار و بیدار باشند.
آمادگیها باید همواره بهگونهای باشد که براساس دستور قرآنی، در دشمن ایجاد رعب کند و جرأت تجاوز را از او بگیرد زیرا اگر خاکریزها قابل نفوذ باشند، دشمن نفوذ خواهد کرد.
ادعای آنها مبنی بر حمایت از حقوق بشر و حقوق شهروندی، خلاف واقع و کاملاً پوچ و بیهوده است.
امروز بزرگترین خطر برای دنیا، نفاق و ریا و دروغگویی مدعیان حقوق بشر است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به طرح برخی مسائل از جانب افراد سهلاندیش و سهلانگار درخصوص مذاکره با آمریکا، گفتند: این افراد میگویند چگونه است که حضرت علی علیهالسلام و حضرت امام حسین علیهالسلام با دشمنان خود مذاکره کردند اما اکنون با مذاکره با آمریکا مخالفت میشود؟
ایشان در پاسخ به این شبهه افزودند: چنین تحلیلی درخصوص مسائل تاریخ اسلام و مسائل کشور، نهایت سادهاندیشی است زیرا حضرت علی علیهالسلام با زبیر و حضرت امام حسین علیهالسلام با عمربنسعد، مذاکره به معنای امروز یعنی معامله نکردند بلکه هر دوی این بزرگواران به طرف مقابل خود نهیب زدند و آنها را نصیحت به خداترسی کردند.
متأسفانه عدهای برای توجیه مذاکرهی جمهوری اسلامی ایران با شیطان بزرگ، با نگاهی عوامانه، اینگونه مسائل را در روزنامهها، سخنرانیها و فضای مجازی مطرح میکنند، که کاملاً اشتباه است.
در مورد مذاکره با آمریکا موضوع متفاوت است زیرا آنها تعریفی که از مذاکره با جمهوری اسلامی ایران کردهاند، به معنای نفوذ و باز کردن راه برای تحمیل است
مذاکره با آمریکا به معنای باز کردن مسیر برای نفوذ در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور است.
مذاکره با آمریکا ممنوع است زیرا این مذاکره نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضررهای بیشماری نیز دارد.
همانگونه که در قضیهی مباهله در صدر اسلام، همهی ایمان در مقابل کفر قرار گرفته بود، امروز نیز در جمهوری اسلامی ایران، همهی ایمان در مقابل کفر قرار گرفته است.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود خاطرنشان کردند: اگر برای یاری دین خدا آماده و پا به رکاب باشیم، قطعاً وعدهی الهی مبنی بر نصرت یاریکنندگان دین خدا، محقق خواهد شد و بدخواهان نظام اسلامی در طرحها و برنامههای امنیتی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی شکست خواهند خورد.
موفق باشید - التماس دعا